021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Din dispoziţia primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, echipele de intervenţie au acţionat fără întrerupere pe tot parcursul nopţii trecute şi în această dimineaţă pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie din sector, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal.

Eforturile susţinute din ultimele zile au pus Sectorul 6 pe primul loc în topul deszăpezirii în Bucureşti. Şi nu o spun doar eu, ci şi cetăţenii şi taximetriştii care circulă în tot oraşul”, a spus Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Prioritatea zero de intervenţie au reprezentat-o şi de această dată bulevardele şi străzile principale pe care circulă mijloace de transport în comun. Totodată, s-a acţionat pentru asigurarea accesului către spitale, secţii de poliţie, instituţii publice şi pentru curăţarea trecerilor de pietoni. Încă de la orele 05:00, bulevardele din Sectorul 6 erau „la negru”, în timp ce pe străzile secundare s-a lucrat toată noaptea cu sărăriţe, buldoexcavatoare şi bobkat.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a efectuat operaţiuni de lămuire şi împrăştiere material antiderapant (204 tone) pe arterele secundare de circulaţie din Sectorul 6. S-a acţionat cu 32 de utilaje: mini-încărcătoare, autobasculante, tractoare cu lamă etc.

Simultan, S.C. Urban S.A. a acţionat pe tot parcursul nopţii pe străzile principale şi secundare cu: 75 de utilaje, împrăştiind 778 de tone de material antiderapant şi 21 de tone soluţie ecologică anti-îngheţ Eco-Thaw. Un număr de 77 de operatori au fost la datorie noaptea trecută, curăţând staţiile RATB şi trotuarele intens circulate.

Agenţii Poliţiei Locale Sector 6 s-au aflat, de asemenea, pe teren, intervenind cu promptitudine ori de câte ori a fost nevoie de sprijinul lor. În ceea ce priveşte situaţia oamenilor fără adăpost identificaţi în sector, în acest moment, în centrele din subordinea autorităţii locale Sector 6 sunt cazate 62 de persoane.