021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Primăria Sectorului 6, prin serviciul de specialitate din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se supun persoanele ce aruncă gunoi lângă bloc, pe domeniul public.

“Dacă ne dorim un sector curat, putem începe cu acești doi pași:

1. selectăm acasă deșeurile menajere pe două fracții (umedă și uscată);

2. ducem deșeurile pe care le-am separat doar în locurile special amenajate (ghenele blocurilor și la punctele de colectare din sector).

Taxa Zero – este programul prin care fiecare cetățean responsabil primește reduceri sau chiar ajunge să nu mai achite deloc taxa pentru deșeurile pe care le produce.

Programul se adresează asociațiilor de bloc, dar și proprietarilor de la case.
Dacă separați deșeurile menajere (fracția umedă) de cele reciclabile (fractie uscată: plastic, hârtie și carton, aluminiu și metal, sticlă), veți primi reduceri substanțiale din partea operatorului de salubritate autorizat (informații la dispeceratul non-stop: 0757024222).

Dacă veți preda cantități cel puțin egale (în kg) din cele două fracții, factura la gunoi va fi zero”, a anunțat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Deșeurile reciclabile pot fi duse și la unul dintre cele 12 punctele de colectare funcționale în Sectorul 6.

Aici sunt colectate deșeuri chiar pe 9 fracții: plastic, hârtie și carton, aluminiu și metal, sticlă, deșeuri textile, echipamente electrice și electronice (DEEE), baterii și acumulatori, corpuri și surse de iluminat, ulei alimentar uzat.

Programul de lucru al acestor centre de colectare este: 08:00 – 18:00 (zilnic), iar adresele sunt:
1. str. Valea Ialomiței x str. Poarta Sărutului
2. str. Pasărea in Văzduh x str. Pupăza cu Moț
3. str. 1 Mai nr 29 ( parcare lateral Auchan)
4. str. Giulești vis-a-vis de Institutul Pasteur
5. str. Fabricii x str. Apeductului.
6. str. Valea Argesului – capăt troleu
7. Bd Timișoara nr 27 A (in fata la OTP BANK)
8. Piața Crângași, in spate la TIP-TOP.
9. str. Liniei x str. Timonierului
10. str. Performanței nr 45
11. Bd Drumul Taberei x str. Târgul Neamț
12. str. Apusului nr 27, aproape de Uverturii.

“Panourile de avertizare, pe care echipele din teren le-au montat pe zidurile posturilor de transformare (trafo) vor ajuta la păstrarea curățeniei pe domeniul public, doar dacă fiecare dintre noi își va dori să se implice în a crea un mediu curat și sănătos. Continuăm schimbarea în bine a Sectorului 6!”, a explicat primarul Gabriel Mutu.

Panourile de avertizare au fost amplasate pe punctele trafo din Sectorul 6, cu mesajul că persoanele care aruncă deșeuri pe domeniul public riscă amenzi cuprinse între 2.000-5.000 lei conform HCGMB 120/2010.