021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Lucrările de modernizare la Parcul Eugen Lovinescu din Sectorul 6 al Capitalei au fost finalizate, iar sâmbătă edilul Gabriel Mutu a făcut inaugurarea noului parc. Fie că vorbim de copii care pot să se joace la locul de joacă special amenajat pentru aceştia, de părinţi care vin să îi supravegheze şi să ia o gură de aer curat citind o carte, ori de bunici care vor să facă o plimbare relaxantă, noul parc Eugen Lovinescu răspunde nevoilor tuturor categoriilor de vârstă. Cu acest prilej, primarul Mutu a anunțat că marchează în mod oficial redeschiderea tuturor locurilor de joacă pentru copii din sector, după ce aceste au fost anterior dezinfectate și ogienizate corespunzător pentru siguranța vizitatorilor.

„Investiția în Parcul Eugen Lovinescu a presupus, în primul rând, modernizarea celor peste 6.000 mp de spațiu verde, și aici discutăm de plantare de gazon rulou, arbori și arbuști, inclusiv sistem automat de irigații. Totodată, locurile de joacă pentru copii au fost modernizate cu aparate omoloage la nivel european, iar iar suprafața pe care copiii o accesează este antitraumă astfel încât să nu existe niciun fel de risc pentru cei mici din punctul de vedere al accidentării”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Noul parc Eugen Lovinescu beneficiază de dotări multiple care să încurajeze petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cei mici se pot distra la balansoare, tobogane, leagăne noi și alte ansambluri de joacă tip centru spațial sau căruță. Pentru siguranţa copiilor, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat pardoseală elastică antitraumă, care permite celor mici accesarea parcului în orice anotimp.

În același timp, în Parcul Eugen Lovinescu, adulții pot face mișcare la noile echipamente fitness montate şi pe terenul multisport sau se pot relaxa pe băncile de odihnă ale parcului.

Iubitorii sportului minţii se pot antrena, de asemenea, zilnic, la partidele de şah organizate în foișorul pavilion, iar cei care preferă plimbările vor putea petrece timp în natură, pe alei refăcute în interiorul parcului.

Potrivit autorității locale, valoarea investițiilor pentru modernizarea Parcului Eugen Lovinescu este de aprox. 800.000 lei cu TVA, lucrările fiind executate într-un interval de circa 2 luni și jumătate.

Anterior, Parcul Eugen Lovinescu ajunsese într-un grad avansat de degradare, astfel încât nu mai prezernta siguranță în exploatare de către cei mici.

”Această investiție completează suita celorlalte investiții pe care administrația locală le-a făcut în ultimii patru ani pentru creșterea calității aerului. Vorbim de peste 500.000 metri pătrați de teren pe care i-am modernizat și i-am adus în structura spațiilor verzi noi, iar pentru perioada următoare intenția este de crește această suprafață de spațiu verde prin construirea a trei parcuri noi”, a explicat edilul.

Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus (COVID-19), primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că au fost sporite măsurile de siguranță a cetățenilor, inclusiv prin efectuarea operațiunilor de dezinfecție a tuturor locurilor de joacă aflate în administrare. Locurile de joacă exterioare pentru copii, din Sectorul 6,au fost redeschise în cursul acestei săptămâni, după ample operațiuni de dezinfecție și igienizare, repetate zilnic, de câte două ori pe zi, în intervalul 5-8 dimineața și 14-17 după-amiaza.

Acţiunile de dezinfecţie se realizează în şase etape, cu jet de apă sub presiune, la temperaturi de 140 de grade Celsius, atât pe echipamentele de joacă, cât şi pe suprafețele antitraumă.