021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) are în derulare un amplu program de reabilitare a locurilor de joacă, lucrări ce vizează atât modernizarea echipamentelor de joacă, cât şi a suprafeţei de joc, prin turnarea de pardoseli elastice din cauciuc (tartan).

Noua pardoseală elastică din cauciuc, care se montează pe întreaga suprafaţă a locului de joacă, inclusiv în jurul materialului dendrologic, are proprietăţi specifice de drenaj care permit scurgerea apei într-un timp scurt de 0,20 cm/secundă, ceea ce înseamnă că în numai 10 secunde apa ajunge la o adâncime de 2 cm.

“Noile suprafeţe de tartan de la locurile de joacă au o compoziţie granulară din cauciuc amestecat cu un adeziv poliuretanic de ultimă generaţie fiind spongioase şi asigurând permeabilitatea apei fără a bloca scurgerea acesteia la rădăcinile materialului dendrologic (arbori, arbuşti, gazon)”, a declarat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. 

Tartanul asigură o bună permeabilitate a apei, astfel că locurile de joacă pot fi utilizate în orice sezon

Pe lângă permeabilitate foarte bună, noul tartan de la locurile de joacă modernizate are şi alte avantaje net superioare, astfel că previne înnoroirea şi împrăştierea nisipului umed pe suprafeţele adiacente.

În plus, noile suprafeţe antitraumă nu prezintă riscul de accidentare pentru copii prin rănire sau lovire, pardoselile elastice din cauciuc având rol antiderapant de protecţie în acest sens.

Noul tartan este uşor de întreţinut, petele sau alte impurităţi fiind îndepărtate fără mari eforturi. Pardoselile elastice din cauciuc nu presupun lucrări speciale de întreţinere, având o durată de viaţă de minim 15 ani.