021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Noaptea trecută, când în Capitală a nins abundent şi a viscolit, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a coordonat din teren acţiunea de deszăpezire derulată de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) împreună cu S.C. Urban S.A., în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal. O importanţă deosebită a fost acordată curăţării de zăpadă a străzilor şi trotuarelor din zonele unde sunt amplasate obiective de interes social: unităţi sanitare, pieţe, creşe, grădiniţe şi şcoli.

Astfel, ADPDU 6 a acţionat permanent în noaptea de 5/6 ianuarie prin operaţiuni de lămuire şi împrăştiere material antiderapant (158 de tone) pe arterele secundare de circulaţie din cartierul Drumul Taberei. S-a intervenit cu 171 de lucrători şi 36 de utilaje.

În paralel, S.C. Urban S.A. a acţionat în acest interval de timp pe străzile principale şi secundare cu: 118 utilaje (pluguri, sărăriţe, cisterne şi încărcătoare frontale), împrăştiind 1.130 de tone de material antiderapant. În ceea ce priveşte forţa de muncă, 91 de lucrători ai Urban s-au aflat noaptea trecută pe teren.

Facem un apel la membrii comunităţii, să cureţe de zăpadă trotuarele şi căile de acces în imobile, dând astfel dovadă de spirit civic şi o mână de ajutor echipelor noastre de intervenţie. Vom continua să acţionăm la capacitate maximă şi astăzi, şi în zilele care urmează, iar eu voi fi pe teren pentru a  mă  asigura că intervenţiile sunt prompte şi eficiente. Rog cetăţenii să ţină cont de toate recomandările emise de autorităţi, începând cu cele ale poliţiei rutiere, de a circula cu prudenţă în condiţii de iarnă, cât şi cele care ţin de a evita drumurile care nu sunt neapărat necesare”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Amintim că Primăria Sectorului 6 vine în sprijinul cetăţenilor, oferind asociaţiilor de proprietari saci cu sare pentru a îndepărta gheaţa şi poleiul de pe aleile şi trotuarele din jurul blocurilor. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari – preşedinte sau administrator – care doresc să intre în posesia sacilor cu sare sunt invitaţi să se prezinte la sediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 din str. Valea Boteni nr. 2, în spatele Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei”.

Pentru situaţiile de urgenţă, membrii comunităţii pot apela 24 de ore din 24 dispeceratul Poliţiei Locale Sector 6 la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că locuitorii Bucureştiului pot suna gratuit la numărul de telefon 0 800 800 869, în cazul în care au probleme cu deszăpezirea ori cu alimentarea cu energie electrică sau termică.