021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, continuă cea mai mare campanie de dezinfecție din sector, chiar de pe Bdul. Iuliu Maniu – cel mai lung bulevard al Capitalei, care a fost reabilitat integral de curând de administrația locală. Încă de luni dimineață, 30 martie 2020, dotați cu atomizoare și cu utilaje profesionale, zeci de lucrători au neutralizat artera de circulație atât pe partea carosabilă, cât și pe partea de spații verzi, inclusiv accesele în scările de bloc din zonele adiacente.

Practic, timp de două zile, lucrătorii ADPDU Sector 6, au igienizat Bdul. Iuliu Maniu începând din zona metroului Lujerului până spre Autostrada A1 și înapoi, pe o suprafață de aproximativ 37.000 mp de carosabil, plus circa 33.000 mp de grădini de bloc și sute de accese în scări de bloc.

„Este o perioadă destul de grea pentru fiecare din noi, așa că îi rog pe toți cetățenii Sectorului 6 și nu numai să urmeze regulile autorităților competente. Noi suntem la datorie și lucrăm pe toate palierele pentru a-i ajuta pe membrii comunității noastre. Această amplă campanie de dezinfecție vine în completarea tuturor celorlalte acțiunilor de combatere a efectelor de răspândire a noului coronavirus, pe care împreună cu echipa Sectorului 6 le-am demarat încă de la începutul acestui an. Îndemnul meu rămâne valabil. Voi stați acasă, noi muncim pentru voi!”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, la debutul campaniei de dezinfecție.

 

Trotuarele pietonale și parcajele de reședință, dezinfectate profesional în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

– perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

– hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

– aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

– aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%

„În paralel, s-a intervenit și cu un număr de aproximativ 60 de atomizoare, aceste echipamente prezentând avantajul că au o putere mare și acoperă suprafețe însemnate de lucru. Practic, prin dezinfecția realizată la nivelul carosabilului, s-a curățat până la culoarea sa originală, fiind eliminate impuritățile foarte bine”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

Acțiunile de dezinfecție vor continua și în perioada următoare, pe Bd. Drumul Taberei, Bd. Timișoara și, ulterior, zona Giulești.