021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro
Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a început miercuri, 29 septembrie 2021, o amplă lucrare de reamenajare a digului Lacului Morii, parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii – Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.
“Am dat ordinul de începere a lucrărilor de reamenajare a digului Lacului Morii, pentru promenadă și mișcare. Lucrările vor fi gata la 1 mai 2022, cu o singură mențiune: va conta foarte mult dacă va fi o iarnă grea sau ușoară. Dacă va fi o iarnă grea, nu se va putea lucra și termenul va fi prelungit până la 1 iunie 2022.
Am intrat în prag de iarnă cu lucrările pentru că procedura de achiziție a durat destul de mult”, adeclarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
Proiectul prevede iluminat de tip LED, pistă de alergare, bănci, coșuri de gunoi, amenajări peisagistice etc.
“Este un proiect la care ținem foarte mult, pentru că aici este zona cu cel mai frumos apus din București. În acest moment, cetățenii sectorului nu prea au unde să petreacă timpul liber, foarte mulți merg în centru, în alte parcuri din București. Vrem ca zona să fie un punct de atracție pentru toți locuitorii dar vrem să fim și în competiție cu zone care sunt mult mai cunoscute în București. Această arie are un potențial foarte mare”, a explicat edilul.
Zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de soluții demarat de către Primăria Sectorului 6, împreună cu Ordinul Arhitecților.
“Vom demara discuții cu Primăria Chiajna pentru zona care le aparține, dar se află în Sectorul 6. Este vorba de zona inundabilă care în acest moment este plină de deșeuri, dar cred că printr-un proiect bine gândit poate deveni o zonă de atracție”, a mentionat Ciprian Ciucu.
Faza I – cuprinde zona dintre baraj și podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10344.00 mp, iar pista de alergare va fi amenajată pe toată lungimea.
Proiectul de reabilitare mai constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru pesoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.
Faza II – realizată în urma unui concurs de soluții organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și va cuprinde Insula și zona adiacentă.