Home

Un nou sistem Kiss&Ride pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor, în Sectorul 6!

Știri

Un nou sistem Kiss&Ride pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor, în Sectorul 6!

2023-05-31

Noul sistem Kiss&Ride se află la Școala 156, de pe Strada Dealul Țugulea 35 și astăzi va fi gata. Are o lungime de 35 de metri și pot opri simultan șapte mașini.

Culoarul unic ajută la fluidizarea traficului, astfel încât haosul care se crea zilnic în zona unității de învățământ să dispară.

Locurile de parcare de reședințe erau ocupate ori părinții blocau pur simplu strada cu autoturismele cât își duceau ori își așteptau copiii să iasă de la ore. De acum, tot acest proces se va desfășura într-un mod civilizat.

Important! Strada Dealul Țugulea și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

Colegii de la Biroul Mobilitate Urbană, din cadrul ADPDU Sector 6, vor finaliza până în august alte trei astfel de culoare la:

  • Școala 59 – Str. Vlădeasa 9;
  • Școala 311 – Str. Gârleni 9;
  • Școala Orizont – Str. Mihaela Ruxandra Marcu.

Până acum, am implementat aceast proiect la alte două unități de învățământ: la Școala Sfântul Andrei și la Școala 279. În ambele locații, părinții, dascălii, dar și locuitorii din zonele respective au fost mulțumiți de amplasarea culoarelor.

Bine de știut! Brigada Rutieră avizează sistemul Kiss&Ride doar pe străzile unde poate fi instituit sens unic de circulație.