Home

Trotuarele și spațiul public trebuie să rămână libere! Fară mașini abandonate sau parcate neregulamentar!

Știri

Trotuarele și spațiul public trebuie să rămână libere! Fară mașini abandonate sau parcate neregulamentar!

2023-02-27

Ne dorim să intensificăm acțiunile de eliberare a trotuarelor și a domeniului public, conștienți de importanța redării acestora cetățenilor.

Astfel, o nouă macara a fost achiziționată, pentru a spori numărul mașinilor parcate neregulamemntar, ce vor fi ridicate de pe domeniul public.

“Având capacități noi, pe care le vom crește și mai mult, numărul de ridicări va crește. Acest serviciu este operat direct de către Primăria Sectorului 6, l-am eficientizat bugetar, nu mai apelăm la terţi”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

TAXE CE TREBUIE PLĂTITE PENTRU RECUPERAREA MAŞINII RIDICATE

Conform legii, dacă ai parcat maşina neregulamentar şi ţi-a fost ridicată, în momentul în care vii să o recuperezi din sediul situat pe Strada Preciziei nr. 24 A, trebuie să plăteşti:

👉o taxă de 350 lei (autovehicule mai mici de 5 tone)/o taxă de 450 lei (autovehicule mai mari de 5 tone), în cazul în care mașina a fost ridicată pentru că a îngreunat activitatea operatorilor de salubritate, a efectuării lucrărilor de utilitate publică sau a intervenției în situații de urgență;

👉o taxă de 500 lei, pentru mașinile fără stăpân sau abandonate pe terenuri care aparţin domeniului public sau privat,

👉o taxă de 500 de lei, dacă mașina era parcată neregulamentar pe domeniul public, de exemplu în stații STB, pe treceri de pietoni, pe spații verzi sau pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități

❗Bine de știut!

Pentru fiecare zi în care maşina stă în parcul nostru auto, proprietarul trebuie să plătească 150 lei.