Home

Primul sistem de îmbarcare/debarcare elevi din Sectorul 6 a fost instalat!

Știri

Primul sistem de îmbarcare/debarcare elevi din Sectorul 6 a fost instalat!

2022-12-30

Școala Gimnazială Sf. Andrei beneficiază de ”Kiss and Ride”, un sistem de îmbarcare/debarcare elevi, primul din Sectorul 6!

Ne dorim să-i știm pe elevi în siguranță, pe de o parte, iar pe de altă parte să micșorăm și să eficientizăm timpul petrecut de părinți în fața școlii, atunci când își aduc copiii la cursuri.

Fără îmbulzeală, haos sau nervi. Civilizat și sigur, pentru toți cei aflați în zonă.

Tocmai de aceea, astazi a fost montat primul sistem ”Kiss and Ride” din Sectorulul 6 și al doilea din București. Un sistem de îmbarcare/debarcare, care are rolul de a asigura copiilor trecerea liberă, sigură și civilizată, fără emoții din partea părinților, până ce aceștia sunt preluați de către paznic și duși în siguranță în curtea școlii.

Iată cum funcționează sistemul "Kiss and Ride"

”Un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia copilul. Copilul își ia la revedere de la părinte, apoi este condus de către paznic în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timp total pentru a lăsa copilul la școală este de aproximativ 20-30 de secunde. Simplu, în siguranță, rapid, fără haos, fără blocaje, fără nervi, fără claxoane. Vedem cum merge și îl vom replica peste tot unde situația ne permite”, explică modul de funcționare, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Prima care a beneficiat de acest sistem este Școala Gimnazială Sf. Andrei de pe Aleea Parva, fiind de altfel, școala cu cea mai mare presiune demografică aflată în Sectorul 6.

Testăm sistemul și, în funcție de infrastructură, vom continua să implementăm acest proiect de sistematizare a circulației la mai multe unități de învățământ!

Viitoare locații unde va mai fi montat sistemul ”Kiss and Ride”

Următorul culoar de îmbarcare/debarcare se amenajează la Școala nr. 279.

Urmează:

✔️Școala 59-Str. Vlădeasa 9;

✔️Școala 311-Str. Garleni 9;

✔️Școala 174-Str. Roșia Montană 41;

✔️Școala 117-Str. Fabricii 22;

✔️Școala 197-Str. Obcina Mare 2;

✔️Școala 142-Str. Azurului 4;

✔️Școala 156-Str. Dealul Țugulea 35;

✔️Școala Adrian Păunescu-Aleea Valea Prahovei 1;

✔️Școala Regina Maria-Str. Apusului 71;

✔️Liceul Teoretic Marin Preda-Str. Rușețu 17.

Sistemul ”Kiss and Ride" poate fi montat doar pe străzi cu sens unic, care primesc aprobare din partea Brigăzii Rutiere și a Comisiei Tehnice de Circulație a PMB.