Home

Parcul Liniei, cel mai mare parc liniar din tara, incepe sa prinda contur!

Știri

Parcul Liniei, cel mai mare parc liniar din tara, incepe sa prinda contur!

2023-03-14

In curand, vom trece la faza a II-a a lucrarilor la Parcul Liniei! In luna mai, incheiem prima faza, si tot atunci, vom incepe lucrările la faza II.

Vorbim de o suprafata de 2,5 ha, care se va intinde de la Gara Cotroceni pana la Bd. Doina Cornea. Pana la finele saptamanii, va fi scoasa la licitație. La sfarsitul anului va fi gata.

Va avea pistă de biciclete, in continuarea celei de la faza I, suprafete de decking, pumptrack, fantana drydeck, zona de fitness si de hamace, menite relaxarii, pergole, dar si foisoare smart: spatii dotate cu router pentru Internet si prize.

Adevarate oaze de culoare, pregatite sa va intampine si sa sustina activitatile care va plac si care va aduc bucurie, in aer liber, in locuri bine gandite, coerent si creativ puse in practica.

Faza III, cuprinsa intre Lujerului - Valea Cascadelor, va fi gata in vara anului 2024. Am inchiriat terenul de la CFR, am achizitionat de la un privat o linie ferata de circa 1,7 km. Urmeaza ca indicatorii tehnico- economici sa fie aprobati, acesta fiind si ultimul pas pentru a putea fi demarate procedurile de proiectare si executie.

Parcul Liniei reprezinta un proiect de regenerare urbana, cu o lungime de 4,2 km lungime, care ofera nenumarate facilitati, iar iubitorilor de plimbari pe doua roti bucuria strabaterii rapide a acestuia pe pista de bicicleta creata. Fara sa mai punem la socoteala un lucru ce poate fi esential pentru multi dintre noi: folosirea pistei va permite ajungerea rapida dintr-o parte in alta a sectorului.

Mai jos, regasiti randările 3D de la Faza II.