Home

Resistematizare circulatie auto Microzona 6

Investiții

Resistematizare circulatie auto Microzona 6

2023-04-19

Proiect nou de resistematizare a circulației auto, în zona 6 din Drumul Taberei

 

Biroul de Mobilitate Urbană din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 anunță că va fi implementat un nou proiect de resistematizare a circulației auto în zona 6 din Sectorul 6 (perimetrul delimitat de străzile Prelungirea Ghencea – str. Râul Doamnei – str. Valea Argeșului – str. Valea Oltului).

Practic, un număr de 25 de străzi secundare din zona 6 a cartierului Drumul Taberei vor beneficia de noi sensuri unice, începând din februarie 2022, în prezent proiectul fiind implementat în proporție de 70%. În perioada următoare, lucrătorii vor continua montarea indicatoarelor rutiere adecvate astfel că, în ultimele zile ale acestei luni să fie făcute testele de trafic pe toate străzile secundare.

Scopul proiectului este atât de a îmbunătăți mobilitatea traficului rutier și pietonal, cât și de a crește gradul de siguranță a circulației pe străzile din această zonă. Printre avantajele soluției de instituire a sensurilor unice se numără, de asemenea, înființarea de locuri noi de parcare – aproximativ 80 de noi locuri de parcare de reședință pe aceste artere, precum și eliberarea trotuarelor pietonale de mașinile parcate neregulamentar. De asemenea, noua organizare a circulației auto permite accesul facil al autospecialelor de intervenție, în caz de urgență, precum și a mașinilor de salubrizare.

Proiectul de instituire a sensurilor unice reprezintă o abordare sistematică a problemei mobilității urbane din marile aglomerări urbane, aspect aflat pe lista de priorități a Biroului de Mobilitate Urbană din cadrul #ADPDUSector6 care urmează a dezvolta un proiect similar și în zona 4 a Sectorului 6.