Home

Ridicări Auto

a

Ridicări Auto

Biroul Ridicări Auto se ocupă de ridicarea, transportarea, depozitarea în spații special amenajate și eliberarea a 

  • vehiculelor staționate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință, etc), 
  • vehiculelor staționate neregulamentar, 
  • vehiculelor parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap 
  • vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/ privat al statului sau al Subunității administrativ teritorială a Sectorului 6 al Municipiului București în conformitate cu prevederile legale;

Atenție! Conducătorii autovehiculelor au obligaţia să respecte indicatoarele şi marcajele specifice parcării publice. Autovehiculul sau vehiculul oprit pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă nu este indicat un alt mod de parcare prin mijloace de semnalizare (de exemplu marcaje). Motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite şi câte două, una lângă alta.

Ridicarea vehiculelor se face la solicitatea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 și/sau a Brigăzii de Poliție Rutieră.


Reprezentanții Biroului Ridicări Auto au obligația să:

  • facă, la fața locului, note de constatare privind marca, modelul, culoare, numărul de înmatriculare al vehiculelor ce trebuie ridicate, locul și starea fizică a acestora. 
  • sigileze vehiculele în cauză
  • fotografieze și să înregistreze electronic vehiculele în cauză, pentru a evita orice litigiu cu proprietarii. 
  • ridice și transporte vehiculele în condiții de siguranță, pentru a nu le deteriora. 

PLACEHOLDER TAB 2

PLACEHOLDER TAB 3

PLACEHOLDER TAB 3

Biroul ridicări auto

Adresă: Strada Preciziei, nr. 24A, Sector 6, București

E-mail: ridicariauto@adps6.ro

Telefon: 0724.377.063

Program: NON STOP 24/7

Autovehiculele ridicate se recuperează din Str. Preciziei nr. 24A sau, dacă acestea nu au ajuns în parcul auto, se contactează Poliția Locală Sector 6 (în cazul în care autovehiculul a fost relocat din diverse motive);

Acte necesare pentru recuperarea autovehiculului


Dacă vrei să recuperezi un autoturism, va trebui să prezinți, la parcul auto din Str. Preciziei nr. 24A, următoarele acte:

Persoane fizice

  • C.I/B.I.
  • talonul sau cartea de identitate a autovehiculului (în cazul proprietarului)
  • împuternicire și copie C.I./B.I. proprietar (dacă este persoană fizică) sau copie C.U.I. (dacă este persoană juridică) (în cazul împuternicitului).

Persoane juridice

  • C.U.I.
  • talon sau cartea de identitate a autovehiculului
  • împuternicire și copie C.I./B.I. proprietar (dacă este persoană fizică) sau copie C.U.I. (dacă este persoană juridică) (în cazul împuternicitului).

În plus, în momentul recuperării autovehiculului din parcul auto se completează un proces verbal de predare. Există două tipuri diferite de procese verbale de predare care se completează de către cetățeni la momentul ridicării auto din parc, în funcție de legea în baza căreia a fost ridicat vehiculul.

 

 

În momentul în care mergi la parcul auto din Str. Preciziei nr. 24A, va trebui să plătești și o taxă în funcție de timpul vehiculului și de legea în baza căreia a fost ridicat.

Taxele de predare auto (prin care se revendică un autovehicul) sunt următoarele:

  • o taxă de 350 lei (autovehicule mai mici de 5 tone)/o taxă de 450 lei (autovehicule mai mari de 5 tone), în cazul în care mașina a fost ridicată pentru că a îngreunat activitatea operatorilor de salubritate, a efectuării lucrărilor de utilitate publică sau a intervenției în situații de urgrență pe raza administrative a Sectorului 6 (după cum prevede HCL nr. 197/2017).
  • o taxă de 500 lei, pentru mașinile fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale de pe raza Sectorului 6 (conform legii nr. 421/2002).
  • o taxă de 500 de lei, dacă mașina era parcată neregulamentar pe domeniul public, de exemplu în stații STB, pe treceri de pietonii, pe spații verzi sau pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități (așa cum prevede OUG nr. 195/2002)*.

         *la această taxă se percepe o supra taxă de 150 lei/zi din momentul depozitării în parcul auto.