Home

Contract de achiziție pubică - Servicii de întocmire a unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Reamenajare incintă și construire HUB Sportiv Colegiul Tehnic Iuliu Maniu”

Descarcă documentul.

Previzualizare indisponibilă. Descarcă documentul.

Contract de achiziție pubică - Servicii de întocmire a unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Regenerare urbană Calea Crângași”

Descarcă documentul.

Previzualizare indisponibilă. Descarcă documentul.

Știri

Piațeta Favorit, prima din Sectorul 6, s-a deschis luni, cu spectacole și bălăceală pentru copii

2024-06-04

Sectorul 6 are, de acum, prima piațetă pentru organizarea de evenimente în aer liber. A fost amenajată în fața fostului Cinematograf Favorit, iar luni, 3 iunie, a fost deschisă publicului. Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au bălăcit la fântâna dry deck, dar și vârstnicii, care au savurat, de pe băncuțe, atmosfera veselă, muzica live, spațiul complet transformat.

piateta favorit

Zona pe care acum o numim, simplu, „Piațeta Favorit” era un loc degradat, în paragină, cu trotuare mâncate de vreme și boscheți uscați. Pe scurt, o zonă de evitat, pe unde îți era teamă să treci.

A fost complet transformată. ADPDU Sector 6 a început lucrările în octombrie 2023 și le-a finalizat recent. Luni, 3 iunie, gardurile șantierului au fost date jos, iar Piațeta Favorit a fost deschisă pentru comunitate. Imediat a prins viață.

Ce surpriză incredibilă! De dimineață, când am plecat spre serviciu, era totul împrejmuit, acum mă întorc și văd minunăția asta", spune un tânăr. „Locuiesc peste drum. Tot timpul trăgeam cu ochiul prin gard să văd ce s-a mai schimbat, așteptam ca un copil să fie gata. Acum sunt fericită, chiar fericită!", adaugă o doamnă. Doi seniori admiră totul de pe băncuță. Sunt vecini și tovarăși vechi, căci locuiesc în zona Favorit de peste 50 de ani. Au fost martori ai degradării acestui loc, iau acum parcă nu le vine să creadă cum s-a transformat: „Niciodată nu a fost mai frumos aici. De acum, numai de drag să ne petrecem serile aici, pe bancă”, spune unul dintre ei.

Pe fundal, răsună muzică bună de blues. Alexandra Crișan și bandul ei au venit să susțină un mic concert, ca o avanpremieră la ceea ce va urma să se întâmple aici. Copiii se joacă și se răcoresc la fântâna dry deck, unii tineri dansează.

E o atmosferă „ca afară” și așa va fi mereu aici, la Favorit. Noua piațetă a fost proiectată special pentru a găzdui evenimente sezoniere: târguri de mărțișor, de Paște, de Crăciun, concerte de mici dimensiuni. Pe fațada viitorului Cinematograf Favorit, acum în lucru, va fi un ecran imens pe care vor fi proiectate filme, meciuri de fotbal. Piațeta Favorit va fi, astfel, o sală de spectacole în aer liber, dar și un superb spațiu de relaxare în orice moment al anului.

Ce are nou Piațeta Favorit

Este complet schimbată. Spațiul a fost mult lărgit și pavat cu marmură și granit gros, rezistent, tocmai pentru a fi încăpătoare și a putea găzdui evenimente.

  • Suprafața totală: 10.621 mp;
  • Spații verzi: 3.168 mp;
  • Fântână arteziană și una dry deck;
  • Sistem de irigații, copaci nou plantați, flori;
  • Rampă pentru persoanele cu dizabilități. Spațiul este pentru fiecare dintre noi;
  • Panou informativ;
  • Umbrare;
  • Rasteluri de biciclete;
  • Bănci de mai multe tipuri, dintre care două inteligente (încarcă telefoanele wireless și prin USB).

Se lucrează la cinematograf, iar fostul restaurant va fi și el reabilitat și transformat într-un centru cultural

Una dintre emblemele Sectorului 6, Cinematograful Favorit, se va întoarce și el în comunitate complet transformat. Închis după anii 2000 și ajuns în ruină, a fost demolat și acum se reconstruiește. Va avea o înălțime de 22,5 metri, o suprafață desfășurată de 5.000 mp, cu o amprentă la sol de 950 mp. Pe lângă filme, din marea sală de spectacole, cu 706 locuri, se vor putea vedea concerte, piese de teatru... Vor mai fi aici două săli de dans și balet, o bibliotecă publică, iar la parter se vor putea organiza vernisaje. Fostul restaurant Favorit, aflat în piațetă, va fi și el pus în valoare ca un centru comunitar multi-funcțional, în directă legătură cu cinematograful.

Jumătate din visul meu este împlinit! Cealaltă jumătate este să finalizăm Centrul Cultural Favorit, fostul cinematograf. Mă aștept să fie gata în toamna anului viitor. De asemenea, am reușit să luăm în administrare fostul restaurant și vom face aici un centru pentru tineret, de formare profesională pentru elevi, profesori. Vom avea aici un spațiu cultural complet, modern, pentru comunitate! Cu Piațeta Favorit, putem spune că am cam finalizat, în acești ani, Drumul Taberei, care a stat în șantierul de la metrou mai bine de zece ani. De acum, urmează să ne concentrăm atenția către Crângași, Giulești și Grozăvești. În Militari deja am început amenajările și resistematizările”, a declarat aseară primarul Ciprian Ciucu.

Piațeta Favorit se află la Bd. Drumul Taberei 24 A. Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 10.500.000 de lei.

Ghid de Regenerare Urbana pentru Sectorul 6/ Studiu pilot/ Drumul Taberei

Descarcă documentul.

Previzualizare indisponibilă. Descarcă documentul.

Știri

CUM ARATĂ Parcul Liniei FAZA II și ce facilități oferă vizitatorilor

2024-04-28

Parcul Liniei faza II (între mall Plaza și AFI Cotroceni) s-a deschis astăzi, iar vizitatorii au avit parte de experiențe inedite, plăcute. Este singurul parc din București cu pădure urbană și spații de lucru în aer liber. Vorbim de cinci foișoare smart, dotate cu prize și WiFi, care vă permit să înlocuiție conceptul “work from home” cu “work from park” și, în același timp, să lăsați copiii să se bucure de joacă în aer liber.

“Ceea ce înainte era o groapă de gunoi, a devenit un frumos parc în Cartierul Militari. Parcul Liniei a ajuns la opt hectare, îl face cel mai mare parc din Bucuresti deschis după Revoluție. Un spațiu verde cu foarte multe facilități de relaxare, avem o pistă de biciclete de 1,5 km, care face legătura din Lujerului și Bd. Doinea Cornea, avem locuri de joacă pentru copii, aparate pentru sport în aer liber, mese, oamenii pot sa vină să facă un picnic chiar aici.

Avem mese de pingpong, de teqball, multe facilități, acest parc din București poate să devină un parc de referință de acum înainte. Avem foișoare în care oamenii pot veni să lucreze în aer liber, au Wi-Fi, au electricitate, au și umbră”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Alături de pădurea urbană care numără aprox. 1.000 de arbori nou plantați, în #parculLiniei ne putem bucura de oxigenul oferit de alți 900 de copaci și umbra lor pe parcursul verii.

CE FACILITĂȚI OFERĂ #PARCULLINIEI FAZA II

pistă de biciclete de 585 de metri, în continuare celei din Faza I;

pădure urbană de 1 ha, cu 900 de arbori: brazi, pini, tei, salcâmi, pruni, arbori de lalea; etc. Este prima pădure urbană într-o zonă intens locuită. În afară de pădure, alți 550 de copaci au fost plantați în Faza II a parcului, iar 350 de arbori au fost plantați în Faza I;

2.500 de arbuști și mii de flori;

suprafața spațiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigații;

pe o bucată de 5.000 mp, care a fost denumită Liniei II bis, au fost amenajate doar alei încadrate de spațiu verde;

pumptrack (267 mp);

fântână drydeck (64 mp);

locuri de joacă;

zonă de fitness și de hamace;

5 foișoare smart, dotate cu prize și WiFi;

bănci de mai multe tipuri;

cișmele;

3 rastele de biciclete;

6 pergole metalice;

panou informatic.

 

 

 

 

 

Raport de aplicare a Legii 544/2001 pentru anul 2023

Descarcă documentul.

Previzualizare indisponibilă. Descarcă documentul.

Subscribe to