Home

Lucrările de amenajare la Parcul Liniei avansează în ritm susținut. FOTOGALERIE de pe șantier

Știri

Lucrările de amenajare la Parcul Liniei avansează în ritm susținut. FOTOGALERIE de pe șantier

2023-01-18

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor pe șantierul Parcului Liniei, cel mai mare parc liniar aflat în curs de amenajare în sector. 

Faza I a proiectului, la care se lucrează în prezent, vizează amenajarea locurilor de joacă, a skate park-ului, inclusiv terenurile de sport care sunt aproape gata, alături de pista de biciclete - deja finalizată. Instituția noastră așteaptă acum să primească tartanul. O parte din cei 350 de copaci au fost plantați și, conform estimărilor noastre, faza I a proiectului urmează a fi gata în luna mai.

Faza II a proiectului Parcului Liniei va fi scoasă la licitație până la sfârșitul săptămânii, în luna mai urmând a fi demarate lucrările de amenajare ce vor fi finalizate până la finele anului în curs. 

Pentru faza III a proiectului, a fost închiriat terenul de la CFR, urmând a fi achiziționat în regim privat o linie ferată de circa 1,7 km. Ulterior, vor fi aprobați indicatorii tehnico economici și se vor demara procedurile de proiectare și execuție.

"În 2024, pe un fost teren industrial, aflat de zeci de ani în paragină, se va naște cel mai mare parc liniar din Europa. Va avea 4,2 km lungime, pe care-i veți putea străbate rapid pe pista de biciclete, între Lujerului-Valea Cascadelor- Bd. Doina Cornea", a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care a efectuat miercuri o vizită de lucru pe șantier pentru a se asigura că lucrările avansează în ritmul stabilit.