Home

Încă 3 locuri de joacă au fost complet refăcute!

Știri

Încă 3 locuri de joacă au fost complet refăcute!

2023-04-22

Încă 3 locuri de joacă au fost complet refăcute!

Locuri de joacă sigure, moderne, dotate cu aparatură de calitate, care să-i bucure pe cei mici și să le ofere posibilitatea petrecerii timpului în aer liber, cu bucurie și în siguranță.

Arutela, 1 Mai și Drumul Timonierului sunt cele 3 parcuri proaspăt renovate, care îi așteaptă pe copii să experimenteze jocuri diverse și să încerce echipamentele de joacă, leagănele adaptate diferitelor categorii de vârstă, jucăriile pe arc, complexul de joacă, caruselul și aparatele de cățărat.

Locurile de joacă beneficiază de mobilier urban nou si au alei pietonale.

De asemenea, pentru siguranța celor mici, a fost folosită suprafață antitraumă (tartan), ce asigură o bună permeabilitate a apei, spațiul de joacă putând fi astfel, folosit indiferent de anotimp.

Începem lucrările la locurile de joacă și la terenul de fitness din #ANL și #Crângași. Un nou loc de joacă, construit de la zero, va fi pe strada George Ranetti.

În 2021 au fost reabilitate 2 locuri de joacă, în 2022 – alte 12 locuri de joacă, iar în 2023 vor fi reabilitate 24 de locuri de joacă. La acestea, se adaugă 25 de locuri de joacă în toate curțile grădinițelor din #Sectorul6.

Și, ca o mică curiozitate, de nu știați, ideea apariției locurilor de joacă pentru copii își are originea în Germania și a fost gândită ca o platformă pentru a învăța copiii modalități corecte de a se juca. Prima schiță a unui loc de joacă a fost realizată în 1848 de Henry Barnard și se prezenta sub forma unei zone întinse, umbrită, cu profesori care priveau în timp ce copiii se jucau cu blocuri de lemn, căruțe de jucărie și două leagăne rotative. Ideea a fost pusă în practică în 1859, în Manchester, Anglia, rămânând astfel în istorie ca fiind țara ce a găzduit construirea primului loc de joacă din lume.

Să păstrăm curate și îngrijite locurile de joacă, pentru a ne putea bucura împreună de ceea ce am reușit să realizăm până acum!