Home

Feerie de culori! Jumătate de milion de flori, pe străzile din Sectorul 6

Știri

Feerie de culori! Jumătate de milion de flori, pe străzile din Sectorul 6

2024-04-15

Primăvara, Sectorul 6 poate fi considerat o mică Olandă. Străzile și parcurile devin o feerie de culori, datorită celor aproape 300.000 de lalele de toate formele și soiurile. Alături de panseluțe, zambile, de ghiocei, de narcise și de flori de nu mă uita, creează un tablou suberb. Circa o jumătate de milion de plante, puse în pământ din toamnă, au înflorit în această perioadă. Alte sute de mii urmează să fie plantate pentru a ne bucura de ele în sezonul cald.

Sectorul 6 este unic în București, primăvara, prin spectacolul oferit pe străzi de... lalele. Pe mijlocul marilor bulevarde, în scuaruri, platbande, în vecinătatea blocurilor, dar și în parcuri vedem covoare multicolore de flori, care devin cele mai „instagramabile” cadre pentru iubitorii de fotografii.

Sunt, în total, 265.000 de lalele, răsărite din bulbii de anul trecut. Aceștia au fost recuperați din pământ, păstrați în serele ADPDU Sector 6 și replantați în toamna lui 2023. Lalelele ne vor bucura privirile și anul viitor pentru că, odată ce încep să li se usuce frunzele, bulbii lor vor fi din nou extrași din sol, puși în lădițe și depozitați în camere răcoroase, ferite de căldură și umiditate. Până la toamnă.

Cele mai multe lalele sunt în zona Preciziei (40.000), pe Bd. Drumul Taberei (100.000), în Parcul Crângași (43.000), la Lujerului (32.000), pe Bd. Iuliu Maniu (12.000) și pe Calea Crângași (13.000).

Pe lângă lalele, avem zeci de mii de părăluțe, panseluțe, floare de nu mă uita și varză ornamentală. În total, ajungem la jumătate de milion de flori de primăvară.

Din 15 mai, apar pe străzi: verbine, petunii, gazania, gura leului, begonii, cineralia, crizanteme, crăițe și multe alte minunății colorate și parfumate. În total, 100.000 de fire. Toate sunt flori crescute în serele ADPDU Sector 6, pe care nu am dat niciun ban. Angajații au semănat, replicat și îngrijit plantele încă din iarnă.

serele ADPDU Sector 6

De luni, 22 aprilie, asociațiile de proprietari pot solicita răsaduri pentru curtea blocului

Nu doar parcurile, străzile sau bulevardele sunt îngrijite, verzi, frumoase, ci și grădinile blocurilor. 40.000 de fire de crăițe vor fi împărțite în total, din 22 aprilie, asociațiilor de proprietari din Sectorul 6. Sunt oferite 400 de fire de asociație. Pentru comenzi, reprezentanții asociațiilor trebuie să trimită un e-mail la contact@adps6.ro sau să sune la 021 410 09 57, cu cel puțin 48 de ore înainte.

răsaduri pentru asociațiile de proprietari

Florile și plantele în general sunt extrem de importante nu doar estetic, pentru a ne da o stare de spirit bună, ci și pentru că îmbunătățesc calitatea aerului. Iar Primăria Sectorului 6 a pus și pune mare preț pe acest aspect.

În ultimii trei ani, au fost recuperate și amenajate 40 de hectare de spațiu verde și au fost plantați 9.000 de copaci. Sute de zone mai mari sau mai mici din cartiere au fost amenajate după conceptul de „oraș-parc”, cu gazon, flori, copaci, băncuțe simple și moderne, alei din marnă, prietenoase cu mediul. Acțiunea continuă!