Home

De 1 iunie, se deschide Parcul Liniei, cel mai mare parc liniar din Europa!

Știri

De 1 iunie, se deschide Parcul Liniei, cel mai mare parc liniar din Europa!

2023-05-30

De 1 iunie, ora 10:00, sunteți așteptați la deschiderea celui mai mare parc liniar din Europa și primul parc al cartierului Militari din Sectorul 6!

Într-un cadru de poveste, printre animatori, mascote, personaje mirifice vom da startul distracției și bunei dispoziții. În prezența primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, ne vom bucura de dotările și amenjările #ParculuiLiniei, dar și de suprizele pregătite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: jocuri, face painting, o cabină foto unde puteți face poze cu familia, precum și momente de muzică și magie, cu Teatrul Ion Creangă.

Veți avea la dispoziție o suprafață de 45.000 mp, ceea ce reprezintă primul tronson din cele 3 câte va avea parcul. Această bucată de parc, de care vă veți putea bucura începând de joi dimineața, se află între Plaza Mall România și Cora Lujerului. A fost gândită ca o zonă de promenadă.

Parcul Liniei va avea 4,2 km lungime, de-a lungul fostei linii de tren, care trecea, pe vremuri, pe lângă APACA și pe lângă tot Cartierul Militari.

FAZA I este gata și cuprinde:

-Pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 km;

-Două terenuri de baschet construite la standardele Federației Intrenaționale de Baschet, cu gradene pentru spectatori;

-Cel mare mare skatepark din sector;

-Fântână drydeck;

-Loc de joacă generos, de aproape 2.000 mp, dotat cu echipamente pentru copii cu varste între 1 și 14 ani. Acestea sunt amenajate pe trei grupe de vârstă: 1-5 ani, 3-8 ani, 4-14 ani. Aici întâlnim leagăne inclusiv pentru „mama și copilul”, trasee sportive, toate construite din lemn și funie. Întrega suprafață este prevăzută cu covor elastic din cauciuc.

-De asemenea, în Parcul Liniei vizitatorii se vor putea odihni în cele 18 fotolii tip puf și zece hamace, ce vor fi amplasate în diverse zone.

-Sunt 104 bănci, 53 de coșuri de gunoi, cinci cișmele cu apă potabilă.

-Calea ferată a fost încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn, pe o suprafață de 1.850 mp.

-În Parcul Liniei, Faza 1, au fost plantați 1.807 arbori și arbuști, plus 3.022 de flori.

 

LUNA VIITOARE ÎNCEP LUCRĂRILE LA FAZA II A PARCULUI LINIEI

-Faza II este cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea

-Lucrările încep luna viitoare și vor fi gata până la finalul anului. Deja, întregul teren de 16.110 mp a fost curățat.

Vor fi amenjate:

-o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1;

-pistă de pumptrack;

-fântână drydeck;

-loc de joacă;

-zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie.

Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Pe o bucată de 5.000 mp, pe care am denumit-o Liniei 2 bis, vor fi amenajate doar alei încadrate de spațiu verde.

FAZA III: LUCRĂRILE ÎNCEP ANUL VIITOR

Această ultimă zonă se află între Lujerului și Valea Cascadelor. Este cea mai mare – 80.000 mp – și va închide, practic, Parcul Liniei.

Lucrările vor începe anul viitor, dacă CFR rezolvă problemele de proprietate a unei linii ferate deținute de un privat. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate și va scoate anul acesta la licitație procedura de proiectare și execuție.

Până atunci, să ne bucurăm Parcul Liniei-Tronson 1!

Așadar, ne vedem cu bucurie și voie bună, joi, pe 1 iunie, ora 10 fix!

Vă așteptăm cu drag!