Statutul în administratia publică
Din anul 1996, de când am fost ales primar, am construit foarte multe împreună. Chitila s-a dezvoltat sub ochii noştri, graţie efortului comun, dar şi fondurilor europene pe care am reuşit să le atragem. Lucrurile nu se vor opri aici, trebuie să mergem mai departe! Proiectele sunt clare, iar energia pe măsură. Vreau ca oraşul Chitila să devină cu adevărat european, să trăim în linişte, siguranţă şi confort. Am acumulat multă experienţă şi ştiu că putem duce la bun sfârşit tot ceea ce ne-am propus. Cu toţii merităm aceasta. Şi o vom face, pentru că suntem o comunitate unită, activă şi puternică!
Al dumneavoastră, Emilian Oprea.
Despre
S-a născut la data de 31.10.1963 și Chitila este orașul în care a crescut, s-a format și în care a ales să trăiască, reușind în permanență să contribuie la promovarea și dezvoltarea urbei.
După finalizarea studiilor liceale, la Liceul Industrial nr. 11 – Secția electrotehnic (unde a studiat în perioada 1978 - 1982), Emilian Oprea a absolvit cursurile a două facultăți: Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și Școala Națională de Științe Politice.
Înainte de a-și fi dedicat viața și activitatea profesională comunității orașului Chitila, a lucrat ca șef compartiment mecanizare-transporturi la B.A.D. M.T.T.C. Chitila, până în anul 1996.
Ca primar, și-a creat în timp marca personală prin maniera comunicării cu cetățenii, alocând interes de fiecare dată discuțiilor cu aceștia și găsind soluții eficiente pentru fiecare problemă dezbătută sau disconfort adus la cunoștință. Încă de la începutul carierei sale, Emilian Oprea a imprimat un dinamism specific în cadrul instituției pe care o reprezintă, serviciile publice din orașul Chitila modificându-și vizibil gradul de operativitate. Prin stilul profesional abordat, a reușit să confere valoare practică și măsurabilă conceptului de administrație publică.
Curățenia și ordinea orașului, comunicarea la timp a problemelor sesizate de cetățeni și soluționarea acestora, precum și menținerea unor standarde ridicate la nivelul așteptărilor create de comunitate au devenit nu doar imperative ale Chitilei, ci și parte din semnătura lui Emilian Oprea.
Numeroasele proiecte de investiții, demarate și finalizate în mod constant dovedesc atât interesul real în dezvoltarea orașului, cât și deosebita implicare în crearea și menținerea unui nivel calitativ ireproșabil al reactualizării frecvente în abordarea noilor provocări.
Rolul primarului orasului Chitila
Primarii şi consiliile locale funcţionează ca autorităţi ale administraţiei publice locale şi rezolvă treburile publice din comune, oraşe şi municipii, în condiţiile legii.
Primarul îndeplineşte o funcţie de autoritate publică.
Primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local; dispune măsurile necesare şi acordă sprijin pentru aplicarea ordinelor şi instrucţiunilor cu caracter normativ ale miniştrilor, ale celorlalţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, ale prefectului, precum şi a hotărârilor consiliului judeţean, în condiţiile legii.
Principalul obiectiv este îmbunătățirea continuă a calității vieții locuitorilor, într-un oraș modernizat, cu infrastructură finalizată, asigurând la standarde înalte:
Dezvoltarea zonei de investiții a mediului de afaceri având ca scop creșterea numărului de locuri de muncă, destinată confortului locuitorilor din Chitila, aspect reglementat prin PUG, în urma consultării cu reprezentanții oamenilor de afaceri.
”Parcul Valea Mangului va fi un spațiu public de aproximativ 6,17 ha predominant plantat, ce urmărește protejarea și punerea în valoare a văii pârâului Mangu în care evoluează numeroase ecosisteme naturale remarcabile și specii de floră și faună deosebită.
Parcul va fi organizat în 2 zone majore:
• zonă pasivă, destinată plimbărilor și relaxării, compusă din poieni, zone cu masive de arbori și zone de stufăriș, de-a lungul văii pentru o intervenție cât mai naturală de-a lungul văii.
• o zona activă care cuprinde:
• un amfiteatru verde;
• un skatepark;
• un teren de roleri ce iarna se poate transforma în patinoar;
• un teren multisport (minifotbal-volei-tenis);
• un loc de joacă pentru copii;
unificate de o promenadă tip „belvedere” care traversează parcul paralel cu drumurile de acces (strada Mușețelului și strada Islaz).
Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice
1. Protejarea ecosistemelor din Valea Mangului (curățarea văii și limitarea intervențiilor în zona malului de lac)
> Parc pedagogic si de recreere dedicat ecosistemelor naturale (Ecopole de la Loire)
> Amenăjări cu stufăriș
2. Valorificarea peisajului Valea Mangului fără a interveni brutal în amenajarea acestuia. Acțiunile antropice discrete urmăresc o definire a spațiului fără a-i pierde identitatea.
3. Valorificarea ansamblului “Zonă locuită – Vale naturală“ printr-o promenadă elegantă. Promenada oferă spațiului un caracter monumental și poate fi locul ideal pentru desfășurarea multor activitați: plimbări și relaxare, fastivități și târguri, jocuri și sporturi
4. Amenajarea unui Amfiteatru Verde ce poate fi locul de desfăsurare a unor festivități, spectacole și concerte în aer liber sau doar ca spațiu de relaxare și punct de panoramarea.
5. Construirea unor Terenuri Multifuncționale Intergate în Peisaj – un teren de BASCHET și MINIFOTBAL – un teren pentru ROLLERI ce iarna este transformat în PATINOAR.
6. Construirea unui skatepark integrat în peisaj atât pentru începatori cât și pentru avansați ce poate fi un pol social împortant al parcului și al zonei în special pentru tineri.
7. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, destinat mai multor grupe de vârstă, ce se integreaza în amenajarea generală a parcului, valorificând elementele naturale ale reliefului.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Amenajarea terenului degradat și neutilizat din Parcul Valea Mangului și crearea unor zone verzi de 55.577,10 mp, în scopul creșterii suprafeței de spațiu verde în localitate. Realizarea acestui obiectiv conduce la îndeplinirea indicatorului de rezultat (ouput) al programului:
• 1S24– Spații verzi în orașele mici și mijlocii – 55.577,1 mp.
2. Crearea în cadrul Parcului Valea Mangului a unor zone de recreere și agrement pentru comunitate (spații de promenadă, piațetă, amfiteatru verde, loc de joacă pentru copii, zona specială amenajată pentru sport, skatepark, teren role/patinoar, zonă fitness etc) Realizarea acestui obiectiv conduce la îndeplinirea indicatorului de realizare al programului:
• CO38 – Spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane – 61.734 mp.
Rezultate așteptate
• 734,00 mp de teren degradat transformat în spațiu deschis pentru pentru comunitatea orașului în scopul recreerii și agrementului;
• 577,10 mp de spațiu verde creat la nivelul orașului;
• aproximativ 12 mp suprafața spațiu verde / locuitor creată ca urmare a investiției;
• zone de recreere și agrement create pentru comunitate (spații de promenadă, piațetă, amfiteatru verde, loc de joacă pentru copii, zonă specială amenajată pentru sport, skatepark, teren role/patinoar, zonă fitness etc).”
”Incepe un nou an scolar. Ne dorim, cu totii, sa fie unul cat mai bun, fie ca ne gandim la elevi, educatori sau parinti.
Un an bun inseamna elevi cu rezultate bune atat teoretice cat si practice, elevi care frecventeaza scoala cu dorinta si speranta de a se desavarsi uman, cultural si social. In acest sens se poate spune ca scoala este “pomul laudat” de unde elevii vor pleca in viata cu sacul plin de invatatura. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, educatorii lor trebuie sa fie implicati, dedicati, sa isi faca cu daruire profesia.
Si rolul parintilor este esential: sa-i incurajeze si sa fie cat mai aproape de nevoile copiilor lor. Sa ii iubeasca!
Daca toate aceste imperative sunt indeplinite, putem vorbi despre premisele succesului pentru copiii nostri.
Eu, in calitate de primar, va sunt alaturi si in acest an scolar si, impreuna cu echipa mea, imi doresc sa oferim, zi de zi, cele mai bune conditii pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor din comunitatea noastra.
Dragii mei, va doresc un inceput de an scolar incununat de succese!”
”Construire și dotare gradiniță cu program prelungit cu 6 săli de grupă, amenajare incintă și împrejmuire, utilități, județul Ilfov, oraș Chitila
Descrierea amplasamentului:
Terenul propus pentru construirea grădiniței se află la strada principală, șoseaua Banatului și se găsește în intravilanul orașului Chitila, în vecinătatea străzii Intrarea Căminului, suprafața terenului fiind de 2058 mp. Situl are formă de dreptunghi, cu acces pe două laturi.
Prin proiect s-a urmărit realizarea unei construcţii cu o structură clară, cu legături facile între funcţiuni urmărindu-se în permanenţă eficienţa folosirii spaţiului construit. Intrarea principală în grădiniţă se face din strada Intrarea Căminului. Clădirea are regim de înălţime P+1E. Toate încăperile au orientarea optimă: clasele de grupă au orientarea Sud-Sud-Est, bucătăria, cămara și anexele Nord Nord-Vest, birourile administraţiei Nord-Est. Prin golurile dispuse la etaj se realizează suplimentarea luminii naturale în spaţiul multifuncţional de la parter cu o lumină blândă de la Nord-Vest.
Descriere funcțională
Proiectul a avut la bază tema program elaborată de U.A.T. Chitila.
Grădinița va cuprinde patru categorii de spaţii: încăperi proprii fiecărei grupe de copii; încăperi comune folosite temporar de copii; încăperi destinate personalului de educaţie şi de îngrijire și încăperi pentru bucătărie şi spălătorie, fiecare cu anexele specifice.
Această grădiniță va avea un program prelungit, până la ora 18,00.
Numărul maxim de persoane în clădire va fi de 143 alcătuit din 120 de copii și 23 personal auxiliar. După masă, în cadrul programului de odihnă vor rămâne cca 104 copii, aproape 1/3 având program scurt, între orele 6.00-13.00 (capacitatea maximă a dormitoarelor este de 104 paturi).
Sălile de grupă vor adăposti 20 de copii.
Programul de lucru al obiectivului: 6.00 – 18.00
Clădirea are regim de înaltime P+1E şi va cuprinde patru categorii de spaţii:
- încăperi proprii fiecărei grupe de copii;
- încăperi comune folosite temporar de copii;
- încăperi destinate personalului de educaţie şi de îngrijire;
- încăperi pentru bucătărie şi spălătorie, fiecare cu anexele specifice.
Curtea va fi îngrădită cu gard metalic tip plasă, dublat de gard viu şi amenajată pentru joacă, având pardoseală din dale amortizoare cauciucate. Restul terenului se va amenaja ca spaţiu verde: iarbă, flori, arbuşti ornamentali.
Se vor amenaja spații de joacă și recreere pentru copii, pentru toate grupele de vârstă; toate clasele au ieșire directă în aceste spații. Aceste zone vor fi prevazute cu dale amortizoare din cauciuc, nisip și iarbă; se vor face plantații decorative, cu flori și arbuști și se va amplasa mobilier urban de exterior (instalații cu obiecte pentru jocuri – tobogane, etc).
In jurul clădirii se vor amenaja trotuare, alei pietonale, zone verzi.”
”În momentul de față în orașul Chitila există 4 unități de învățământ dintre care una cu învățământ gimnazial, iar 3 cu învățământ primar. În aceste școli învață 1209 elevi. În Chitila funcționează și 4 grădinițe, dintre care două cu program prelungit, în care cresc frumos un număr de 381 de copii.
Viitoarea școală va fi amplasată pe un teren care se află în zona de Nord a orașului Chitila. Terenul are o suprafață generoasă, de 6.995 mp, o formă trapezoidală și dimensiuni maxime în plan de 110m x 62m.
Accesul pietonal și carosabil va fi posibil din străzile: Libertății, Troiței și din Str. Nucului.
Investiția propusă va avea un impact pozitiv semnificativ asupra formării și dezvoltării copiilor cu cerințele educaționale, prin asigurarea unei stări de bine din punct de vedere fizic și psihic, prin îmbunătățirea gradului de sănătate și al activităților de socializare al acestor, contribuind radical la ridicarea calității vieții, impact care se va menține pe termen mediu și lung.
Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiție propus:
– Creșterea nivelului de educație, de socializare și a stării de sănătate a tuturor școlarilor;
– Dezvoltarea și modernizarea centrelor de învățământ;
– Numărul insuficient de săli de clase raportat la cerințele actuale;
– Spații administrative cât și conexe activității de învățământ;
– Spații tehnice și sanitare inadecvate și subdimensionate.
Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei publice:
– Creșterea nivelului de educație, de socializare și a stării de sănătate a tuturor școlarilor;
– Dezvoltarea și modernizarea centrelor de învățământ;
– Numărul suficient de săli de clase;
– Spații administrative cât și conexe activității de învățământ;
– Spații tehnice și sanitare adecvate și corect dimensionate;
– Dezvoltarea potențialului creativ al elevilor;
– Deschiderea activităților educative prin implicare, parteneriat și responsabilizarea în viața comunității.
– Cunoaşterea de către toate cadrele didactice a dominanţelor ariilor curriculare, ale obiectivelor de studiu şi proiectarea elementului didactic, bazată pe noile direcţii ale curriculum-ului actual;
– Perfecţionarea continuă a cadrelor didactice;
– Aplicarea unor metode bazate pe dezvoltarea gândirii critice, a creativităţii, a deprinderilor de muncă independentă şi de grup pentru dobândirea de către fiecare elev a unor cunoştinţe, competenţe şi valori care să-i permită adaptarea rapidă la schimbările economico-sociale în care accentul cade pe iniţiativă şi pe capacitatea de asumare a răspunderii;
– Aplicarea de către toate cadrele didactice din şcoală a principiilor privind învăţarea şi predarea ce stau la elaborarea noului curriculum;
– Elaborarea unor programe de consultaţii şi recuperare pentru elevii cu frecvenţă slabă şi cu probleme de adaptare;
– Prevenirea abandonului şcolar;
– Asigurarea bazei tehnico-materiale adecvate pentru ca fiecare elev să-şi cunoască şi să-şi dezvolte aptitudinile fizice şi intelectuale în raport cu interesele personale şi ale comunităţii;
– Informatizarea procesului instructiv educativ şi formarea cadrelor didactice în acest scop;
– Promovarea dialogului intercultural în vederea creşterii calităţii vieţii comunităţii.
OBIECTIV: Școală
INDICATORI MINIMALI DE PERFORMANȚĂ/CAPACITĂȚI FIZICE:
– 22 săli de curs pentru 550 copii;
– bibliotecă – 200 mp;
– sală multifuncțională – 150 persoane;
– 2 laboratoare – 60 mp. fiecare;
OBIECTIV: Sală de sport
INDICATORI MINIMALI DE PERFORMANȚĂ/CAPACITĂȚI FIZICE:
– minim 100 persoane.
OBIECTIV: Sistematizări exterioare
INDICATORI MINIMALI DE PERFORMANȚĂ/CAPACITĂȚI FIZICE:
– parcaj min. 25 locuri
– loc de joacă;
– teren de sport exterior.”
”Armata Română este parte din elita societății românești, o instituție a onoarei și a excelenței, un garant al suveranității naționale, generator de respect în rândul românilor și partenerilor NATO.
Astăzi, 25 octombrie de Ziua Armatei Române, îi cinstim pe eroii care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea teritorială a statului român, îi onorăm și îi respectăm pe veteranii Armatei Române şi pe toţi cei care au îmbrăcat haina militară şi au avut capacitatea de a reprezenta adevărate exemple de devotament, de pricepere şi de profesionalism.
La mulți ani, Armatei Române!”
”Stimați chitileni,
Anul acesta, ziua de 1 Decembrie are o semnificație deosebită. Sărbătorim Centenarul Marii Uniri a cetățenilor tuturor provinciilor românești între hotarele unei țări unice, ROMÂNIA.
În semn de omagiu a gestului istoric al strămoșilor noștri și mulțumire față de eforturile fiecăruia dintre voi pentru ca orașul Chitila să evolueze economic, social, cultural, educațional și urbanistic în folosul nostru comun și al generațiilor ce ne vor urma, vă invităm, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, ora 11:00 la Monumentul Eroilor din Chitila, să cinstim împreună memoria eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, aducând victoria și pacea, momente imperios necesare realizării Marii Uniri, cu speranța ca viitorul să ne fie pe măsura exemplului înaintașilor noștri.”
”Astăzi, România se regăsește acolo unde îi este locul și unde înaintașii săi doreau să fie, în marea familie europeană, în Uniunea Europeană, care funcționează după principii clare: democrație, solidaritate, stat de drept, și mai ales respectul diversității culturale și a identității naționale a statelor membre.
România este astăzi și stat membru N.A.T.O. și are siguranța frontierelor garantată.
Așadar, se prefigurează un viitor luminat și de acum înainte îmi doresc, să ne manifestăm ca o națiune unită și să ne facem auzit glasul cu demnitate și putere în cadrul instituțiilor europene din care facem parte, să reușim împreună cu generațiile ce vor veni, să ducem mai departe moștenirea primită de la înaintași, si de nu, să reîntregim România cu frații de peste Prut.
Îmi doresc ca românii să fie mândrii de neamul lor și să trăim într-o Românie modernă, prosperă și puternică, care să facă față cu succes vremurilor ce vor veni.
La mulți ani, români!
La mulți ani, România!”
”Dragii mei,
vă doresc sărbători pline de lumină și de liniște în suflete!
Crăciun fericit, alături de cei dragi!”
”Dragi chitileni, transportul public se va desfășura pe acelasi traseu și cu aceleasi stații ca și până acum.
În urma efortului depus în ultimele zile, am asigurat pentru locuitorii orașului nostru păstrarea acelorași coordonate pentru transportul public, Chitila-Chibrit, până când vor începe pregătirile la reabilitarea Podului Constanța.
Vă asigur că, așa cum am mai rezolvat în trecut problemele transportului în comun (scoaterea RATB de pe traseul nostru, mutarea capătului traseului de la Laromet la Chibrit, în trecut) voi asigura în continuare confortul chitilenilor mei!”
”Delicatețe, sensibilitate, putere, voință, frumusețe, hotărâre, sacrificiu...la ce listă lungă de cuvinte ne gândim când vrem să descriem FEMEIA. Cu toții datorăm însăși existența noastră FEMEII.
Nu ne ajunge o zi să le mulțumim femeilor din viața noastră pentru tot ce înseamnă pentru noi, așa că trebuie să le iubim și prețuim în fiecare zi. Dar astăzi, cu atât mai mult cu cât este o zi specială, Ziua Internațională a femeii, le dorim tuturor o zi minunată și La mulți ani!”
”Dragii mei,
Vă doresc sărbători cu liniște și bucurie. Aceste zile sfinte sunt un prilej, pentru ca fiecare dintre noi să găsească seninătate și să privească cu încredere în viitor. E momentul să împărtășim bunătate și dragoste celor care ne înconjoară. Și să facem din aceasta atitudine un mod de viață, care să ne însoțească în fiecare zi! Hristos a Înviat!
La mulți ani!”
”Un Centru Cultural de Nivel European
Proiectul privind modernizarea Casei de Cultură „Tudor Arghezi” a fost predat, după stabilirea formei finale, spre execuție constructorului. După îndelungi încercări ale proiectantului de a satisface cerințele Companiei Naționale de Investiții, ca finanțator, avem convingerea că va fi realizat un adevărat Centru Cultural pentru chitileni.
Lucrările, se preconizează a se finaliza în primăvara anului 2020.”
”Un discurs înălțător al Papei Francisc.
Fiecare dintre noi ar trebui să urmărească (citească) alocuțiunea, să încerce să o aplice în fiecare zi.
A fost o zi binecuvântată!
Doamne ajută!
http://www.romania-actualitati.ro/discurs_al_papei_francisc_in_catedrala_mantuirii_neamului-127637”
”Astăzi am semnat cu mare bucurie contractul de finanțare pentru proiectul inițiat de primărie, și anume cel de „Construire locuințe sociale în strada Lalelelor”, lângă gospodăria de apă.
Contractul va fi multianual și cel mai probabil în acest an vom reuși să realizăm partea de proiectare și de licitație pentru execuție, iar în cursul anului următor vom începe lucrările de construcție. De asemenea, la o dată ulterioară, cel mai probabil în cursul anului viitor, după ce toate aceste etape vor fi finalizate, vom deschide sesiunea de depuneri de cereri pentru aceste locuințe.
Proiectul are o valoare de 7.470.217,52 lei și cuprinde 23 de locuințe sociale, formate din 6 garsoniere x 58 mp, 13 apartamente cu două camere x 81 mp și 4 apartamente cu 3 camere x 102 mp.”
”Toamna se numără...bobocii - micii noștri copii care pășesc pentru prima dată în sălile de clasă.
Îmi doresc ca școala să fie pentru ei o dragoste la prima vedere - locul unde vor descoperi instrumente pentru a desluși lumea în care trăim. Locul în care își vor face prieteni de viață.
Noi, părinți, educatori, autorități locale trebuie să facem tot ce putem și cum putem mai bine, pentru ca micuții noștri să prindă drag de școală și să își șlefuiască educația, în fiecare an mai mult!
Și gândurile noastre nu merg acum, la început de toamnă, doar către boboci, pentru că le dorim tuturor elevilor din comunitatea noastră să aibă un an școlar cât mai bun, cât mai vesel și cu cât mai multe împliniri! Eu și echipa mea vom fi în fiecare zi alături de voi!”
”La finalul săptămânii trecute, am trăit un moment de bucurie alături de 37 de cupluri din orașul nostru, care au aniversat anul acesta peste 50 de ani de la căsătorie.
Am văzut în aceste cupluri stabilitate și ajutor reciproc, ne-au povestit amintirile frumoase trăite împreună.
Sunt un model pentru noi, iar ca să ajungă aici, cu siguranță au învățat să iubească, să ierte, să fie alături de celălalt și să respecte!
Le dorim să fie sănătoși și cât mai mulți ani împreună!”
”Seară de lucru cu Ludovic Orban și Ministrul Administrației.
Subiectele discutate:
- alocările bugetare pentru orașe în 2020;
- finanțarea programelor de investiții;
- modificarea legislației pentru debirocratizarea administrației;
- simplificarea ghidurilor pentru accesarea fondurilor UE în 2021-2027.”
”La mulți ani, dragi români! ????????”
”La fel ca în anii trecuți și anul acesta Moș Crăciun sprijinit de primăria orașului Chitila, vine încărcat, cu daruri pentru toți copiii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial.”
”Întrevedere cu Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice – Ion Ștefan pentru discuții despre proiectele Chitilei
La începutul acestei săptămâni, am purtat discuții cu Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, referitor la proiectele orașului Chitila, finanțate din fonduri naționale, dar și din fonduri europene, care se derulează prin Ministerul Dezvoltării.
S-a confirmat finanțarea pentru anul următor a proiectelor:
- de reabilitare termică pentru treisprezece blocuri, care nu au fost incluse în programele cofinanțate din fonduri europene;
- de construire a celor 24 de apartamente pentru locuințele sociale;
- continuarea finanțării proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru reabilitarea celor trei școli, respectiv școala Ion Vișoiu, Școala Rudeni și școala Ion Olteanu; construire grădiniță și construire creșă.
Am solicitat, de asemenea, ca până la finalul anului să semnăm contractul pentru modernizarea și extinderea iluminatului public, dar și găsirea unei soluții pentru depășirea problemelor apărute la programul de finanțare privind autobuzele electrice.
Tot în cadrul acestei întâlniri i-am propus domnului Ministru, soluții de simplificare a ghidurilor pentru accesarea fondurilor europene, astfel încât pentru perioada 2021-2027 să fim pregătiți și să putem accesa mai ușor finanțările, după modelul Poloniei sau Portugaliei.”
”Sărbători minunate, Chitila!
Să fiți fericiți alături de toți cei care vă sunt dragi!”
”În urma avariei apărute pe intrarea Banatului la o conductă de apă, se va opri alimentarea cu apă, până la remedierea avariei, pe următoarele străzi:
- șos.Banatului, între Lidl și intrarea Banatului (numere pare);
- strada Bujorului;
- strada Nuferilor;
- Intrarea Banatului (blocuri; colonie).”
”Update 15:20
În urma intervenției Veolia, avaria a fost remediată și alimentarea cu apă a fost reluată. Pentru o perioadă scurtă de timp este posibil ca apa să nu fie limpede, până la eliminarea impurităților aferente lucrărilor de intervenție.”
”Ieri, 21 ianuarie, a avut loc ședința de proiect pentru construirea viitoarei școli primare și gimnaziale, finanțată prin fonduri europene, care va fi amplasată pe strada Nucului, în vecinătatea parcului Tineretului din cartierul Tineret I.
Alături de noi, reprezentanții primăriei, au fost reprezentanții proiectanților și ai contractorului lucrării.
A fost o sedința constructivă, în care s-au discutat ultimele detalii ale proiectului tehnic și s-au stabilit liniile directoare pentru începerea cât mai curând a execuției.
Pentru noi, ca beneficiari, este importantă atingerea unei înalte calități și funcționalități a viitoarei școli.”
”Pentru conformarea cu standardele și normele prevăzute de Planul de Mobilitate Urbană București – Ilfov 2016-2030, precum și în vederea redesenării arhitecturale și urbanistice a componentelor serviciului public de transport este necesară înlocuirea structurilor constructive ale stațiilor de transport călători.
Primele cinci stații care vor fi modernizate sunt:
- Stația “Casa de Cultură” – sensul către București;
- Stațiile “Gara Chitila” – ambele sensuri;
- Stațiile “Utrec” – ambele sensuri.
În următoarea perioadă vor fi modernizate și celelalte stații.”
”Copiii sunt principala noastră grija, de aceea, în cursul zilei de astăzi au fost efectuate acțiuni de dezinfecție în toate unitățile de învățământ din orașul Chitila pentru a-i proteja de pericolul contaminării cu virusul gripei, atât pe elevi, cât și pe profesori.
*Dezinfecția este metoda prin care se realizează decontaminarea mediului de germeni microbieni și patogeni. Dezinfecția reprezintă una dintre cele mai importante metode pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și parazitare, cu atât mai mult pentru instituțiile de învățământ.”
”La finalul anului trecut a fost semnat Acordul de Grant prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE) privind acțiunea WIFI4EU, prin care Orașul Chitila beneficiază de acces la WI-FI gratuit în spații publice interioare sau exterioare.
Acest lucru va da utilizatorilor acces la „societatea gigabiților”, va crește gradul de alfabetizare digitală și va completa serviciile publice prestate în aceste spații (acces liber la INTERNET).
Zonele unde sunt instalate punctele de acces sunt următoarele:
1. Parcul Dendrologic Chitila;
2. Parcul Tineretului Chitila;
3. Parcul Regina Maria;
4. Școala Nr.1 Rudeni;
5. Clubul Sportiv Chitila.
Pentru conectarea la rețea din meniul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, laptop-uri, etc.) trebuie să urmați pașii următori:
1. Accesare meniu – Rețele WI-FI;
2. Conectarea la rețeaua – WIFI4EU;
3. Se așteaptă cateva secunde pana se deschide pagina de logare la internet (așa cum se poate vedea și în filmuleț);
4. Se bifează casuța de “Accept terms of service”;
5. Se apasă Log in;
6. Sunteți conectat la internet GRATUIT.”
”Dragii mei,
sunt încântat să vă anunț că astăzi am semnat în numele orașului nostru contractul de finanțare pentru reîntregirea și modernizarea iluminatului public existent.
Prin acest contract, pe lângă modernizarea sistemului actual, vom extinde rețeaua de iluminat public în zonele în care nu oferim încă acest serviciu.
Modernizare înseamnă înlocuirea lămpilor de iluminat vechi cu aparate cu tehnologie LED, înlocuirea consolelor, montarea stâlpilor metalici, dar și un sistem de telegestiune care va monitoriza iluminatul public al orașului.
Pe scurt, câteva date referitoare la contractul semnat astăzi: finanțare prin fonduri europene, valoarea contractului de 3,9 milioane de Euro, 14,6 km rețea nouă, 2018 aparate de iluminat LED, 452 stâlpi noi, 6 sisteme de iluminat cu panouri fotovoltaice.
Nu în ultimul rând, acest proiect înseamnă pentru orașul nostru, îmbunătățirea climatului social și cultural prin creșterea siguranței activităților pe durata nopții, reducerea riscului de accidente rutiere pe timp de noapte, un sistem de iluminat public modern, performant din punct de vedere al soluției tehnice şi eficient din punct de vedere al consumului de energie electrică.”
”Vă doresc o primăvară minunată!”
”Dragii mei chitileni,
Știm cu toții că traversăm o perioadă în care trebuie să avem grijă unii de alții.
În calitate de primar și de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență al orașului Chitila vă ofer câteva informații: în orașul Chitila NU avem niciun caz confirmat cu infecție Covid-19 până astăzi.
De asemenea, NU avem cazuri aflate în carantină, avem doar un număr de 61 de persoane aflate în izolare, care sunt verificate de către Poliția Locală de două ori pe zi.
Sunt convins că ați observat strădania noastră de a lua toate măsurile posibile pentru a stagna propagarea acestui virus periculos în comunitatea noastră: am dezinfectat toate instituțiile din acest oraș, începând cu școli, grădinițe, Primărie, clădirile în care își desfășoară activitatea Serviciul de evidență a populației, Serviciul de impozite și taxe, Baza sportivă, Dispensarul, Bisericile, toate parcurile, autobuzele operatorului de transport Ecotrans, stațiile de transport în comun și nu numai. Duminică am dispus ca toate parcurile să fie închise.
Am propus Consiliului local ca în ședința de mâine să fie suplimentate fondurile pentru situațiile de urgență și să alocăm sume pentru a veni în ajutor celor aflați în nevoie.
Vă rog ca împreună să facem un efort #SĂSTĂMÎNCASĂ și să respectăm ceea ce ni se transmite pe toate canalele publice de toate autoritățile și să avem încredere totală în aceste sfaturi de bună-credință pentru a trece cu bine de această încercare care nu este deloc ușoară.
Gestionez această situație și voi reveni cu noi comunicări.
Sunt aproape de dumneavoastră și am grijă ca orașul nostru să fie în sigurață!”
”Avem nevoie de tine!
Dragii mei,
Am aflat cu toții că de astăzi, 25.03.2020, începând cu ora 12:00, intră în vigoare Ordonanța Militară nr. 3, prin care se limitează libertatea de mișcare a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Este momentul să arătăm că suntem o comunitate unită și fac apel la spiritul vostru civic și uman să îi ajutăm pe cei fără niciun sprijin, care pot fi părinții noștri, bunicii noștri, vecinii noștri.
Să le arătăm seniorilor orașului nostru că îi prețuim și le suntem aproape!
Pentru cei care vor să se alăture ca voluntari în echipa noastră, apelați la numărul de telefon 021.436.37.09/11 (de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 16:30) sau adresa de email primar@primariachitila.ro.
Rog și îndemn persoanele cu suflet mare, care pot ajuta, să facă donații prin intermediul Fundației Pro Chitila (email: fundatia_pro_chitila@yahoo.com; 0733.840.451 sau 0735.684.820).
Avem nevoie de voluntari!
Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră!
Împreună vom reuși!”
”Dragii mei,
Așa cum am promis, revin cu informații noi privind situația din orașul nostru.
Am fost anunțați că avem un caz de Covid-19 în oraș, este vorba despre o doamnă în vârstă de 63 ani. Acum ea se află internată la spital.
Am dispus efectuarea de dezinfecție în zona locuită, iar persoanele din familie sunt izolate la domiciliu.
În ceea ce privește numărul total al persoanelor izolate la domiciliu, vă informez că în acest moment sunt 81.
Fac apel la responsabilitate!
Cu toții trebuie să respectăm deciziile luate de instituțiile statului. Noi, administrația locală, suntem alături de dumneavoastră și vom depăși împreună aceasta situație de criză!”
”Dragi chitileni,
Vă informez că până la acest moment, în orașul nostru avem un număr de 123 de persoane izolate la domiciliu și un singur caz de infecție cu COVID-19, despre care v-am anunțat săptămâna trecută. Conform situației transmise de D.S.P. Ilfov, 4 cetățeni ai orașului nostru au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele fiind NEGATIVE.
Punând în aplicare prevederile Ordonanței Militare nr. 4/2020, am achiziționat și montat, în cele 178 de scări ale blocurilor din orașul nostru, dispozitive cu soluții dezinfectante. De asemenea, se continuă dezinfecția scărilor de bloc, operațiune executată cu atomizoare de către angajații primăriei. Toate străzile din oraș sunt în continuare spălate cu detergent cu dezinfectant. Aceste operațiuni de dezinfecție se vor executa periodic, până la ieșirea din starea de urgență.
Printre persoanele în vârstă de peste 65 de ani, am identificat că 35 dintre aceștia nu au niciun sprijin, așa că am dispus să primească ajutor conform hotărârii aprobate în Consiliul local.
Precizez că avem un parteneriat cu Crucea Roșie România, care asistă persoanele vulnerabile în situații de criză. O parte din alimentele oferite săptămâna trecută de către angajații primăriei a fost furnizată de Crucea Roșie.
Legat de sesizările despre cei care nu respectă izolarea la domiciliu, vă rog să vă adresați organelor de poliție care au competență în soluționarea acestor cazuri, la numerele de telefon: 0214363161 - Poliția Locală, 0214364998 - Poliția Națională sau la 112.
Sunt preocupat în permanență de sănătatea concetățenilor mei!
Prioritatea mea în aceste zile este să iau toate măsurile necesare pentru a menține și securiza starea de sănătate a cetățenilor din orașul nostru.
Cu riscul ca unele dintre măsuri să fie dure și nepopulare, va trebui să ținem cont de faptul că acestea vor fi valabile numai în perioada situației de urgență.
Cu întelegere și optimism vom trece peste greutățile cauzate de pandemia mondială.”
”Dragii mei,
Sunt zile de sărbătoare mare pentru noi toți, dar și de încercări. Este pentru prima dată când generațiile noastre trec printr-o asemenea criză și pentru nimeni nu poate fi ușor. În aceste zile vom învăța lecția solidarității, răbdării, grijii pentru ceilalți. Chiar dacă anul acesta nu putem fi cu toți cei dragi nouă alături, Paștele este despre Lumina Sfântă din fiecare!
Sunt alături de fiecare dintre voi și vă asigur că vom trece cu bine peste toate, împreună!
Să aveți sărbători cu liniște și sănătate! Hristos a înviat!
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Zilele Pascale în orașul nostru au fost pline de liniște, lipsite de incidente și zgomot inutil. Acest lucru se datorează în totalitate vouă, tuturor celor care ați respectat cu strictețe prevederile comunicate în pandemie, în special pe cele care făceau referire la programul zilelor de Paște. Doresc și pe această cale să vă MULȚUMESC pentru colaborare și să vă FELICIT pentru comportamentul responsabil de care ați dat dovadă! Ați demonstrat, încă o dată, că împreună putem reuși!
De asemenea, revin cu informații privind ultimele noutăți despre noul virus SARS COV 2 în Chitila.
Astfel, persoana depistată în martie ca fiind pozitivă este complet recuperată. Din păcate, însă, avem o nouă persoană depistată pozitiv, care este internată. În prezent, în comunitatea noastră, există doar 20 de persoane izolate la domiciliu.
Dezinfecția în orașul nostru, atât pe străzi, cât și în scările de bloc și în sediile instituțiilor publice va fi continuată, în mod evident, ca până acum.
După cum știți, starea de nesiguranță adusă de către această pandemie asupra întregii situații de organizare comunitară - și nu numai - poate fi ținută sub control, pentru binele tuturor, numai prin efortul nostru comun de a respecta regulile și prevederile impuse. Ca de obicei, am încredere în unitatea orașului Chitila!
Cu stimă,
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Vă aduc la cunoștință că, în această dimineață, Primăria Chitila și Consiliul Județean Ilfov au executat prima acțiune de dezinsecție a orașului nostru cu avionul împotriva larvelor de țânțari.
Astăzi, dezinsecția a fost executată între orele 7.00 - 9.00. Pentru următoarele acțiuni cuprinse în program, orele pot varia, după cum voi avea în vedere să vă și aduc la cunoștință.
Așa cum v-am obișnuit, prin puterea acțiunii care întărește cuvântul, confortul locuitorilor din orașul nostru primează și mă voi îngriji ca întotdeauna lucrurile să se desfășoare în consecința acestui principiu.
Cu stimă,
Al vostru
Emilian Oprea”
”Dragii mei,
Vă anunț cu entuziasm că săptămâna aceasta s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru blocul de locuințe sociale din orașul nostru, strada Magnoliei 2A. Acest bloc va cuprinde 23 de locuințe - 6 garsoniere (58 mp), 13 apartamente cu 2 camere (81 mp) și 4 apartamente cu 3 camere (102 mp), reprezentând un proiect realizat prin intermediul bugetului național al Ministerului Dezvoltării, al cărui termen de finalizare se află în data de 31 decembrie a acestui an.
De asemenea, zilele următoare vă voi anunța starea multor altor proiecte ample de modernizare urbană Chitila, care, fie și-au reluat activitatea de finalizare, după o lungă pauză impusă și necesară, în perioada acută a epidemiei COVID, fie chiar acum se bucură de start.
Așa cum v-am obișnuit, pe măsură ce planurile pentru Chitila prind contur, veți afla tot ce este de interesul comunității în ceea ce le privește. Comunicarea transparentă și la timp, precum și importanța acordată propunerilor și părerilor voastre reprezintă o parte din detaliile esențiale pentru mine.
UPDATE: În cadrul ședinței de consiliu din data de 20 mai, voi supune aprobării consiliului local Regulamentul de atribuire a acestor locuințe și, începând cu luna IUNIE, acesta va fi comunicat pe site-ul primăriei.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Anunț prezența a două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19 în orașul nostru. Toate cele 4 persoane infectate din comunitatea noastră se află în spitalizare.
Mai mult decât atât, avem 17 cazuri aflate în izolare la domiciliu.
Deși public este sugerată relaxarea după data de 15 mai, vă recomand ferm să vă păstrați precauția la nivel ridicat și, odată reintrați în ritmul uzual al desfășurării activităților, să respectați în continuare setul de reguli de prevenție, mai ales atunci când vă aflați în spațiul public.
Repet, doar prin atenția sporită și efortul fiecăruia dintre noi putem depăși această perioadă fără complicații și îngrijorări.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragii mei,
Creșa din orașul nostru este pe cale să fie ridicată! Astăzi s-a făcut trasarea terenului, iar săptămâna aceasta încep lucrările pentru unul dintre cele mai așteptare proiecte ale Chitilei, al cărui obiectiv general se înscrie în contextul dezvoltării infrastructurii preșcolare. Amplasamentul creșei este în curtea Grădiniței "Voinicel" din Colonie, cu vedere către lac. Vecinătatea cu strada Intrarea Banatului facilitează accesele pietonale și carosabile către creșă, acestea realizându-se din strada menționată.
Creșa este destinată unui număr de 40 de copii și va avea o suprafață a construcției desfășurate de 885.18 mp distribuită astfel: subsol, parter, etaj, spații verzi, parcări din dale înierbate, trotuar și spațiu destinat circulației autovehiculelor.
Soluția de arhitectură propusă se caracterizează printr-o construcție cu un regim de înălțime de subsol + parter + etaj, cu termenul de edificare de 12 luni.
În curând, iată, încă o prioritate a comunității noastre se va bucura de un răspuns pe măsură, planurile devenind, încă o dată realitate!
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Stimați concetățeni,
Vă aduc la cunoștință faptul că în Chitila, până în momentul de față, avem un număr de 12 infectați cu noul coronavirus, toți spitalizați. Consider îngrijorător acest lucru din cel puțin 2 motive: numărul în sine al cazurilor de COVID-19 identificate în orașul nostru, precum și motivele care au dus la atingerea acestui număr de spitalizări.
Vă readuc aminte că este foarte important să nu renunțați la aplicarea riguroasă, în propria dumneavostră locuință și viață socială, a tuturor regulilor menite să țină acest virus sub control:
- respectați regulile de igienă corporală elementară;
- purtați măști și mănuși când părăsiți domiciliul pentru vizitele esențiale și scurte pe care le aveți de făcut;
- respectați regulile de distanțare socială când vă aflați în deplasările necesare din afara domiciliului.
Nu uitați: siguranța noastră, a tuturor, este strâns legată de atitudinea pe care fiecare dintre noi o are, la nivel individual, referitor la regulile de prevenție a infectării cu noul coronavirus.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Vă aduc la cunoștință ca am lansat platforma digitală de servicii online oferite de Primăria Chitila. Aceasta este funcțională și o găsiți la adresa web: https://serviciionline.echitila.ro.
"Platforma Cetățeanului" este un pas în plus spre o administrație publică locală transparentă, responsabilă, adaptabilă, dinamică, orientată către eficiență. Acest proiect înseamnă, în primul rând, flexibilitate și ușurință pentru dumneavoastră, care astfel veți putea derula operațiuni specifice prin intermediul dispozitivelor conectabile la Internet, fără stresul timpului, drumurilor sau al cozilor.
Prin intermediul acestei platforme, va fi posibilă emiterea a numeroase documente cu semnătură digitală, precum avize, certificate, adrese, răspuns pentru petiții, autorizații, cereri și multe altele.
Fiind o versiune pilot, această interfață oferă momentan servicii de bază, urmând a fi adăugate și alte servicii online, pe măsură ce se va realiza interconectarea tuturor softurilor și crearea unei baze de date comune a Primăriei Chitila.
Cum părerea dumneavoastră contează întotdeauna, nu ezitați să ne trimiteți sugestii și recomandări, în perioada care urmează.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Deși condițiile pandemice nu au fost prielnice comemorării Zilei Eroilor în felul în care ne-am obișnuit până acum, această dată nu putea fi trecută cu vederea. Așadar, nu cu puțină emoție, am marcat simbolic importanța istorică a acestui moment prin depunerea a două coroane florale la Monumentul din orașul nostru.
Pentru liderii de astăzi eroii trecutului trebuie să nu fie dați uitării, să reprezinte un reper către care mereu să își întoarcă privirea. Această zi este nu doar o marcă de onoare naționala, ci și memoria pe care omul politic actual trebuie să o aibă despre dedicarea față de oameni.
Cred cu tărie că mare parte din ceea ce ghidează moral și echilibrat orice activitate de conducere comunitară are la bază, fără îndoială, cunoașterea istoriei propriului neam, respectul pentru ideea unui sacrificiu măreț și efortul colectiv pentru binele colectiv.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Mereu am văzut copilăria, fără îndoială, cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui om, indiferent de generație, situație sau orice altă explicație. Ea trebuie să fie marcată de lipsa tuturor grijilor și de o stare permanentă de joacă.
Ca primar, încerc mereu să imprim, pe cât îmi este cu adevărat posibil și permis de circumstanțe, prin tot ceea ce fac pentru Chitila spre mulțumirea și liniștea părinților, ca cei mici să fie cât mai aproape de una dintre puținele lipsuri frumoase ale vieții: lipsa grijilor de orice fel.
Cu ocazia zilei de 1 IUNIE,
Urez tuturor copiilor vreme de poveste, distracție plăcută alături de camarazii lor de joacă și un început de vară plin de aventuri! Iar părinților le doresc ca măcar astăzi, prin cei mici, să retrăiască puțin farmecul propriei copilării.
La mulți ani, Copii!
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Vă anunț cu bucurie că asfaltarea străzilor C.A. Rosetti, I.G. Duca, Ion Câmpineanu, G. Vernescu și Mihail Kogălniceanu din Cartier Tineret 3 s-a finalizat cu succes!
Acum, cele 116 familii tinere, beneficiari ai acestei schimbări majore (după cum puteți observa și în fotografii) și nu numai, se pot bucura de toate avantajele pe care o stradă organizată și amenajată eficient le poate oferi.
Sunt mai mult decât fericit să îmi mențin semnătura prin rezultate!
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Educația a fost, este și va fi mereu pilonul central al unei generații informate corect, cu principii solide, valori sănătoase și putere de a discerne adevărul de eroare, autenticul de fals și rezultatele de promisiuni.
Cei care mijlocesc acest proces complex de transformare individuală sunt dascălii noștri, oamenii de la catedră care zilnic, fără urmă de oboseală, fără a permite să li se observe efortul depus în mod constant si care își măsoară mulțumirile în reușitele propriilor elevi. Aceștia merită respectul și prețuirea noastră nelimitată. Să nu ne uităm nicicând Oamenii care ne-au așezat pentru prima oară stiloul în mâini și ne-au călăuzit cu dedicare totală pașii prin aventurile fantastice ale educării și dezvoltării personale!
Astăzi, de Ziua Învățătorului, îmi arăt respectul, admirația și aprecierea către toți dascălii de pretutindeni! La mulți ani, învățători dragi! Fie ca răbdarea, blândețea și dedicarea să vă rămână infinite, ca până acum, și să se bucure mereu de apreciere adevărată!”
”Dragii mei,
Doresc să vă mulțumesc, vouă, tuturor celor care ați participat în număr atât de mare, la "Turul orașului Chitila pe 2 roți", eveniment organizat de către Primăria Chitila în colaborare cu Clubul Sportiv al orașului.
Grupul de oameni pe care am avut bucuria să îl ghidez, pe parcursul unui traseu de aproximativ 25 de kilometri, parcurs cu bicicletele, a fost numeros, participanții fiind peste 100.
Startul turului de astăzi s-a decis a fi la Lidl, urmând Parcul Dendrologic, Valea Mangului (Cartier 1 și 2 de Tineret), școala nouă a orașului, aflată încă în construcție, Clubul Sportiv Chitila, Drumul de exploatare, ulterior efectuându-se returul.
Mulțumesc tuturor participanților la eveniment, fără de care impactul acestui Tur al orașului nu ar fi fost același, precum și celor de la Poliția Națională și Poliția Locală, al căror ajutor în fluidizarea traficului și organizarea stradală a fost extrem de important, astfel încât evenimentul nu doar că s-a putut desfășura fără piedici majore, însă multe detalii ale traseului au fost controlate și înlesnite de către aceștia.
Consider că puține lucruri pot fi la fel de revigorante într-o zi de sâmbătă, precum o plimbare îndelungată cu bicicleta în aer liber, "la pas dublu", în cunoașterea, respectiv recunoașterea orașului nostru.
Al vostru,
Emilian Oprea”
”Dragi concetățeni,
Pentru că, după cum bine știți, a transforma orașul Chitila într-un loc primitor și, pe măsură ce timpul trece, din ce în ce mai plăcut oricărui ochi, fie el de localnic sau vizitator, reprezintă mai mult decât un obiectiv din teoria "de specialitate" a atribuțiilor de primar, fiind o dorință personală, vă împărtășesc bucuria unei vești: pe strada Fagului din Cartier Tineret II au fost plantați 56 de arbori din specia Catalpa Bignonioides, cu înălțimea de 4,5 - 5,5 metri. De asemenea, în completarea acestei activități a venit și cea de plantare de trandafiri Rosen Tantau din gama Cityflor.
Această informație vă vine în întâmpinare și cu rugămintea de a prețui, respecta și menține în stare cât mai bună lucrurile frumoase pe care Primăria le face pentru a conferi orașului în care trăim un aspect plăcut, care contribuie la buna dispoziție a tuturor. Este timpul pentru a începe să depunem eforturi (minime) individuale astfel încât să ne bucurăm de rezultate comune.
Viața într-un spațiu agreabil amenajat, organizat inteligent în termeni de spațiu și eficiență, precum și resurse disponibile, este mult mai plăcută, mai dinamică și, cu siguranță, mai puțin stresantă. De aceea, propun să ne bucurăm împreună de aceste schimbări în bine aduse Chitilei, prin fapte care să demonstreze, în cele din urmă, respectul pentru noi înșine și dorința de a ne menține un spațiu de trai în comun cu mult peste ceea ce simpla funcționalitate înseamnă!
Al vostru,
Emilian Oprea”
Primarul Sectorului 6,
Ciprian Ciucu