Home

Am montat al doilea sistem “Kiss and Ride” din Sectorul 6!

Știri

Am montat al doilea sistem “Kiss and Ride” din Sectorul 6!

2023-04-17

Colegii noștri dim cadrul Biroului Mobilitate Urbană și de la Dotări sunt pe teren și amplasează culoarul pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor la Școala nr. 279, din Aleea Callatis 1A. Acesta va avea o lungime de 40 m și va permite oprirea simultană a șase mașini, începând de miercuri, 19 aprilie, când elevii vor reveni din vacanță.

Primul sistem de imbarcare/debarcare elevi, montat pe 30 decembrie 2022, la Școala Sfântul Andrei, și-a dovedit eficiența. Traficul a fost fluidizat, au fost eliminate ambuteiajele, iar timpul petrecut de părinți, dimineața, când își aduceau copiii la școală, a fost scurtat si eficientizat. Motive suficiente pentru a  continua cu astfel de proiecte, care să aducă confort și timpi rapizi de mișcare. În acest sens, Aleea Callatis și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

Viitoarele culoare pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor:

✔️Până pe 12 mai, vom implementa culoar special la Școala 156, Strada Dealul Țugulea 35. Va avea 45 m lungime și va fi permisă oprirea simultană a opt mașini.

✔️Am avizat la Comisia Tehnică de Circulație sistemul ”Kiss and Ride” la școlile 59 (str.Vladeasa 9), 311 (str. Gârleni 10) și Orizont (str. Mihaela Ruxandra Marcu 3).

✔️În curs de avizare sunt alte trei culoare de la școlile 117 (str. Fabricii 22), 142 (str. Azurului 4) și respectiv, Adrian Păunescu (Aleea Valea Prahovei 1).