021 410.16.81, 021 410.25.50, 021 410.09.57 | Fax: 021 314.18.26 contact@adps6.ro
Luni, a inceput campania de plantare a arborilor, in Sectorul 6. În total, în această toamnă, vizăm plantarea a aproximativ 1.500 de arbori cu posibilitatea extinderii programului pana la 2.000 de arbori, dacă vremea o va permite. Frasinul va fi plantat pe aliniamentul strazilor si bulevardelor, in timp ce in parcurile din sector vor fi plantati: salcam japonez, tei, artar.
Cel mai indicat moment pentru plantare este perioada de repaus vegetativ, acea fază din ciclul anual al plantelor în care activitatea metabolică a acestora este minimă. Plantarea in perioadă de repaus asigura arborelui nou plantat timp pentru dezvoltarea corespunzătoare a rădăcinilor până la pornirea acestuia în vegetație.
La speciile foioase (frasin, tai, artar), plantarea se face din toamnă, după inceperea căderii frunzelor (în cazul speciilor cu frunze caduce), până în primăvară, înainte de dezmugurit. Plantarea se poate face și în timpul iernii, dacă temperatură este de peste 5℃, iar solul nu este înghețat.
“A debutat Campania de plantare a copacilor, pe care am promis-o la începutul verii. Peste vară ne-am pregătit, am inventariat alveolele in care lipsesc copacii, am făcut analiza solului, am achiziționat arborii, am planificat intervențiile”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.
În cartierul Militari vor fi plantati arbori pe strazile: bd Iuliu Maniu (114), Valea Cascadelor, Sos Virtutii (141) , Str. Dezrobirii, Str. Moinesti, str Apusului, Bd Uverturii, bd Preciziei.
În cartierul Crangași vor fi plantati arbori pe strazile: Calea Giulești (70), Bd. Constructorilor (30), Calea Crangași (20).
In cartierul Drumul Taberei vor fi plantati arbori pe strazile: pe bd Drumul Taberei (344 de arbori), bd Ghencea (68), Str Sibiu, Str Valea Argesului, str. Valea Ialomitei, Str. Valea Oltului, Str. Romancierilor, str. Brasov, Drumul Sarii, Str. Raul Doamnei.
De asemenea, se vor planta copaci pe bd. Doina Cornea (43), Calea Plevnei, bd Geniului sau Splaiul Independentei.
Vor fi plantati arbori noi si in parcurile Tudor Vladimirescu (bd Iuliu Maniu), Marin Preda , Nicolae Filimonm si Parcul Cinema Giulesti.
“O problemă este calitatea solului, în special în alveolele de pe bulevarde. Pământul este contaminat, acid și reprezintă principala cauză pentru care plantările anterioare au eșuat. Ne-am pregătit pentru a aduce sol fertil din afara Bucureștiului. Deoarece am angajat horticultori, știm că trebuie să plantam specii ale căror radacini merg în pământ pe verticală și nu pe orizontală că peste ani să strice trotuarele”, a explicat edilul.